HQ LEVEL - sigla

 

RO – 300571, Timişoara
Calea Stan Vidrighin, Nr. 14A, Etaj 1
Tel:   0740-227701

Fax : 0356-462518
office@hqlevel.ro
http://www.hqlevel.ro
 Intrebari Frecvente (FAQ)

Intrebari legate de Tehnologii Web.

Ce este HTML?
Apãrut la începutul anilor '90, datoritã lipsei unui limbaj universal care sã permitã publicarea informaþiei la nivel global, HTML a determinat dezvoltarea spectaculoasã a Internetului.HTML ( Hypertext Markup Language ). Marcajele de tip HTML din cadrul documentului spun browser-ului cum sa afiseze continutul util al fisierului.

Ce este XHTML?
XHTML reprezinta prescurtarea de la EXtensible HyperText Markup Language (denumirea oficiala a standardului). Practic este un inlocuitor modern al mai vechiului limbaj HTML

Ce este CSS?
Fisierul CSS (cascading style sheet - foi de stil in cascada). Un fiser CSS este un fisier text cu extensia ".css" definind stiluri pentru paginile HTML. Fisierele CSS permit stilizarea in bloc a documentelor HTML cu un efort semnificativ mai mic decat in cazul stilizarii elementelor de pagina in cadrul fiecarui document HTML in parte, prin intermediul atributelor tagurilor.

Ce este JAVASCRIPT?
JavaScript este un limbaj de scripting dezvoltat la origine de Netscape, permitand scrierea de secvente de program care se executa la aparitia unui eveniment utilizator.

Ce este FLASH?
FLASH -ul este un mediu de lucru dezvoltat de compania Macromedia, cu ajutorul FLASH-ului se poate realiza un design de calitate, continut interactiv, animatii profesionale.

Ce este PHP?
PHP a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere in zona limbajelor server-side.
cu ajutorul acestui limbaj de programare se pot realiza siteuri dinamice de mii de pagini, deoarece alaturi de php se poate utiliza si baze de date update-ul se face in timp real.

Ce este MYSQL?
MYSQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relationale, fiind o componenta cheie a limbajului PHP


Actualizat in : 24.12.2009 Ora : 3:24