Cum sa faci backup la contul de Gmail

04/10/2018

Acest tutorial se adreseaza celor care au un cont de email la Google si doresc sa faca un simplu backup a datelor sensibile sau sa mute contul de email la un alt provider de email.

Programul cu care noi vom face backup (copie de siguranta) a email-urilor se numeste Gmail Backup si este gratuit.

Downloadam intai programul de backup de pe adresa www.gmail-backup.com/download si il instalam.

Utilizarea programului este foarte usoara, acesta avand o singura fereastra in care noi bagam datele de login ale contului de gmail si ne alegem folderul unde dorim sa puna emailurile salvate.

ATENTIE: Inainte sa putem face backup, asigurati-va ca aveti selectata optiunea Enable IMAP in setarile contului de Gmail de la sectiunea Forwarding and POP/IMAP.

In casuta Gmail login introducem adresa curenta pe care o avem la Gmail (ex: user@gmail.com).

La Gmail password adaugam parola adresei de email.

La Backup folder va fi calea catre directorul unde aplicatia va copia emailurile. Ca sa o setam, apasam pe butonulDirectory si alegem folderul.

Aplicatia are optiunea ca sa faca backup doar emailurilor care se incadreaza intre anumite dati, Since date fiind data de pornire, iar Before date va fi data pana unde va face backup-ul.

Butonul (bifa) Newest emails only daca va fi selectat, va seta optiunea ca doar acele emailuri care sunt mai noi fata de directorul in care noi salvam vor fi salvate, adica ce avem in director si avem deja si pe email nu va fi downloadat.

In momentul in care am setat toate optiunile de mai sus, putem apasa butonul Backup de jos si aplicatia va incepe sa downloadeze emailurile dupa criteriile specificate de voi.

Daca vom apasa in schimb butonul New Versions, aplicatia va downloada doar emailurile care au versiuni mai noi fata de ceea ce avem deja in folder.

Salvarile backup facute de acest program pot fi deschise sau importate cu orice program client de email, gen Thunderbird sau Outlook Express.

HQ LEVEL presteaza servicii profesionale de service si mentenanta pentru calculatoare cu backup-ul si recuperarea datelor. Detalii…

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/05/top.png