Ce este un certificat SSL și ce trebuie să știi despre ele

12/05/2020
https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/05/undraw_security_o890.png

În articoul de astăzi ne propunem să explicăm cum funcționează un certificat SSL și care sunt beneficiile folosirii acestuia.

Certificatul SSL (Secure Sockets Layer) este un protocol criptografic dezvoltat de compania Netscape în anul 1994, care are rolul de a securiza schimbul de date pe internet.

Acest certificat este atribuit unei adrese web și este instalat pe server. Altfel spus, informațiile trimise sunt criptate și decriptate de către server, astfel încât ele sunt citite doar de către utilizator și server, blocând accesul potențialilor hackeri.

Certificatul SSL oferă website-urilor un grad ridicat de confidențialitate și siguranță, comparativ cu o conexiune web necriptată. Website-urile care dețin un certificat SSL se diferențiază față de celelalte prin prefixul https:// și printr-o pictogramă reprezantată de un lacăt verde în bara de adrese.

Avantajele folosirii unei conexiuni SSL

Începând cu anul 2014, Google recomandă migrarea domeniilor de la conexiunea http la conexiunea https.

Iată care sunt motivele pentru care este absolut necesară folosirea unei conexiuni securizate:

  • Încredere ridicată – Mulți vizitatori ai site-urilor au mai multă încredere să impărtăsească informații personale atunci când acesta are  conexiune securizată SSL
  • Ranking ridicat în motoarele de căutare– Începând cu anul 2017, website-urile care au certifcat SSL și utilizează protocolul HTTPS (HyperText Transfer Protocol/Secure) au devenit avantajate în Google
  • Publicitate– Platforma de publicitate Google AdWords impune folosirea unei conexiuni SSL
  • Securizarea plăților– Certificatul SSL este cerut în mod imperativ în cazul magazinelor online, care acceptă ca metodă de plată plata cu cardul, pentru asigurarea consumatorilor împotriva fraudelor digitale.
Are website-ul meu nevoie de certificat SSL ?

Fie că este vorba despre un website de prezentare, un magazin online sau orice altceva, utilizarea certificatelor SSL este recomandată întrucât schimburile de informații dintre server si utilizatori vor fi criptate, chiar dacă website-ul dumneavoastră nu utilizează formulare și nu colectează datele utilizatorilor

HQ LEVEL B.S. oferă servicii profesionale de hosting pe servere proprii.

Suntem aici. Contactează-ne.

Ne puteti găsi la sediile noastre din Timișoara și București, sau ne puteți contacta pe e-mail sau telefonic.
Timișoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 9:00-18:00

București
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 9:00-18:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/05/top.png