Renunta Apple la procesoarele Intel ?

25/06/2020

 

Asa cum se zvonea de cateva luni , compania americana Apple, a anuntat in cadrul conferintei WWDC 2020 (Apple Worldwide Developers Conference 2020) ca va renunta la folosirea procesoarelor Intel pentru urmatoarele generatii de Mac-uri.

In cadrul conferintei, cei de la Apple au anuntat ca vor inlocui procesoarele X86 produse de catre Intel, cu propriile procesoare ARM. Conform spuselor lor, noile procesoare ARM vor fi mult mai puternice si eficiente din punct de vedere energetic decat cele care se regasesc in prezent pe dispozitive precum Macbook, Mac mini, iMac sau Mac Pro.

Un prim pas spre trecerea de la procesoarele Intel la cele ARM a fost facut deja, astfel ca aplicatii precum Microsoft Office sau suita Adobe Creative Cloud au devenit deja compatibile cu procesoarele Apple pe arhitectura ARM. Deoarece Mac-urile trec la ARM, dezvoltatorii vor putea face ca aplicatiile lor pentru iPhone si iPad sa fie disponibile pentru Mac fara nicio modificare, iar utilizatorii le vor primi prin Mac App Store.

Prin utilizarea propriilor procesoare, Apple va putea sa integreze mai rapid hardware si software nou, lucru ce s-ar reflecta astfel in dispozitive cu o durata de viata mai mare a bateriei, asemeni iPad-urilor care utilizeaza procesoarele Apple.”, se mai arata in anuntul din cadrul conferintei.

Totusi, transformarea totala, va mai dura cativa ani, iar sistemele deja existente cu procesoarele Intel vor avea parte de actualizari in continuare.

 

Primul dispozitiv Apple cu procesor ARM: Developer Transition Kit

 

Apple a anunțat deja un nou device, similar cu Mac Mini numit Developer Transition Kit, dotat cu procesor Apple A12Z, 16 GB RAM și SSD de 512 GB. Acesta are aceleas dimensiuni si ruleaza versiunea beta de macOS 11 Big Sur, noul sistem operare pentru computerele Mac. Diferentele principale dintre Developer Transition Kit si si un Mac Mini apar in principal la configuratia hardware. Pe langa noul macOS Big Sur varianta beta, noul device Apple va include si suita software Xcode.

Specificatii
  • Procesor: Apple A12Z Bionic (8-core @ 2,49 GHz, 8MB L2 Cache)
  • GPU: Apple 8-core
  • Memorie RAM: 16 GB LPDDR4X
  • Capacitate stocare: SSD 512 GB
  • Sistem de operare: macOS 11 Big Sur

Potrivit datelor oficiale, primul Mac cu procesor ARM va fi lansat la sfarsitul anului 2020.

 

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/05/top.png