Ce este WordPress

03/10/2018

Probabil multi am auzit de platforma WordPress pe care se construiesc bloguri, dar n-am stiut mai multe detalii.

Prezentare generala

WordPress este un CMS (content management system – sistem de administrare a continutului), folosit des ca aplicatie de publicare a blogurilor, care este creat cu PHP si MYSQL. Are foarte multe caracteristici, incluzand si arhitectura pentru pluginuri si teme (template system). Este una dintre cele mai folosite platforme de blogging. Aceasta platforma a fost prima data lansata public in mai 2003 de Matt Mullenweg. Insa in septembrie 2009 era deja folosita de 202 milioane de website-uri in toata lumea.

Caracteristici

WordPress are un sistem de templating, si include widget-uri, care pot fi aranjate cum dorim fara ca sa avem nevoie sa editam continutul in PHP sau HTML, la fel cum temele pot fi schimbate intre ele foarte usor din panoul de administrare. Pentru cei mai experimentati, pluginurile pot fi editate direct din panoul de administrare.

WordPress include administrarea linkurilor: linkuri permalink (linkuri permanente care nu se schimba nici la editarea continutului, care duc catre o postare), abilitatea de a atribui una sau mai multe categorii unei postari, etichete pentru postari si articole.

WordPress suporta si optiuni de Trackback si Pingback, prin care se afiseaza linkuri de la alte siteuri care au pus link catre un articol sau o postare de-a noastra.

WordPress are de asemenea si o arhitectura foarte substantiala care permite utilizatorillor si developer-ilor sa creeze si sa mareasca functionalitatile deja existente.

HQ LEVEL presteaza servicii de administrare servere si ofera pachete de hosting si webdesign la preturi excelente. Tratam fiecare proiect cu responsabilitate si profesionalism. Detalii…

Instalarea temelor si plugin-urilor

Teme se instaleaza fie copiind pe FTP fisierele din arhiva downloadata de pe site-ul wordpress de la sectiunea teme in folderul wp-content themes, fie cautand dupa cuvinte cheie in panoul de administrare la sectiunea templateuri, fie uploadand fisierul .zip downloadat de voi in aceiasi sectiune de administrare.

Pluginurile se pot instala ca si temele, prin cautare sau upload in sectiunea de administrare, doar ca pe FTP pluginurile trebuiesc copiate in folderul wp-content plugins. Pluginurile se gasesc pe site-ul wordpress de la sectiunea pluginuri.

Multiblogging

WordPress MU permite celor care au un site sa isi poata crea comunitatea lor de bloggeri.

WordPress poate rula un singur blog pentru o instalare, insa se pot rula mai multe copii a wordpress-ului in directoare diferite si cu baze de date diferite.

WordPress Multi-User a fost creat pentru a putea permite mai multor bloguri sa ruleze printr-o singura instalare si pentru a putea fi administrate impreuna.

WordPress MU a fuzionat cu WordPress de la versiunea 3.0.

Linkuri

Download WordPress

Teme WordPress

Pluginuri WordPress

Documentatie WordPress

HQ LEVEL presteaza servicii de administrare servere si ofera pachete de hosting si webdesign la preturi excelente. Tratam fiecare proiect cu responsabilitate si profesionalism. Detalii…

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services