Cele mai populare limbaje de programare în anul 2019

28/05/2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dobândirea de cunoştinţe IT este un avantaj pe piaţa muncii, indiferent de sectorul în care o persoană lucrează, dar mai ales pentru programatori. Pentru a fi un programator de succes este nevoie să fii constant la curent cu toate noutățiile din domeniu. Există o multitudine de limbaje de programare pe piață, însă este important să știi dinainte ce caută angajtorii la un programtor. Iată care ar fi cele mai populare limbaje de programare ale momentului, în viziunea noastră:

10. Ruby on Rails

Ruby on Rails (cunoscut și ca RoR sau Rails), este o platformă de dezvoltare web open-source pentru limbajul de programare Ruby care facilitează construirea de aplicații web într-un mod accelerat folosind framework-ul Rails. Ruby on Rails permite dezvoltarea rapidă a aplicațiilor, are o multitudine de resurse disponibile și presupune mai puțină codare.

9. Swift

Limbajul Swift a fost creat de către cei de la Apple, în anul 2014, pentru cei care folosesc iOS, OS X, macOS, watchOS, tvOS, Linux și z / OS. . Swift este un limbaj de programare generalizat, multi-paradigmă, proiectat pentru a lucra cu framework-urile Apple Cocoa and Cocoa Touch. Printre cele mai importante companii care folosesc în ziua de azi Swift se numără LinkedIn sau Duolingo.

8. SQL

SQL este un limbaj de programare specific pentru manipularea datelor în sistemele de gestiune a bazelor de date relaționale, fiind cel mai popular limbaj utilizat pentru crearea, modificarea, regăsirea și manipularea datelor. Este prezent în sisteme de gestiune a bazelor de date precum, MySQL, Microsoft SQL, PostgreSQL sau MongoDB. Multe aplicații mobile dezvoltate de companii precum Google sau Dropbox folosesc SQLite

7. PHP

PHP: Hypertext Preprocessor este un limbaj de programare conceput pentru dezvoltarea paginilor și aplicațiilor web. Posibilităţile vaste pe care le oferă, sintaxa uşor de înţeles şi compatibilitatea cu diferite sisteme de operare , au transformat PHP într-un limbaj ideal pentru dezvoltarea aplicaţiilor web. Este folost de către companii precum Facebook sau Yahoo.

6. C#

C# ( citit C Sharp) este un limbaj de programare conceput de Microsoft, ca o alternativă pentru limbajul Java. C# combină elemente din limbajele C și C++ fiind utilizat în princiapl pentru dezvoltarea de programre pentru platformele Microsoft.

5. C

C-ul este unul dintre cele mai complete și populare limbaje de programare. Apărut în 1972, C este un limbaj de programare relativ minimalist ce operează în strânsă legătură cu hardware-ul, fiind cel mai apropiat de limbajul de asamblare (Assembly). Sintaxa limbajului C a stat la baza multor limbaje apărute ulterior, precum C++, Java, JavaScript sau C#.

4. C++

C++ este o extensie a limbajului C, care permite programare orientată pe obiecte. Acest limbaj este folosit pentru aplicațiile Adobe și Microsoft, bazele de date, etc. C++ este extrem de util în dezvoltarea de jocuri și în procesarea audio/video.

3. JavaScript

JavaScript este un este un limbaj de programare orientat pe obiecte, folosit pentru introducerea unor funcționalități în paginile web, codul JavaScript din aceste pagini fiind rulat în browser. În ciuda asemănării de nume, JavaScript nu are prea multe elemente comune cu limbajul Java.

2. Java

Java este unul dintre cele mai folosite limbaje de programare, cu peste 9 milioane de developeri și rulând pe mai bine de 7 miliarde de dispozitive la nivel global. Java este un limbaj orientat pe obiecte, fiind creat în anii ’90 de Sun Microsystems. Este căutat la ora actuală deoarece este utilizat pentru dezvoltarea conținutului web, aplicațiilor mobile  sau a diferitelor programe.

1. Python

Python este un limbaj de programare dinamic multi-paradigmă de nivel înalt, create în anul 1989. Limbajul de programare Python se remarcă prin ușurința de interpretare și simplitatea codului, fiind considerat unul dintre limbajele relativ uşor de învăţat.

Compania HQ LEVEL dispune de personal calificat pentru dezvoltare de aplicatii software cu aplicabilitate globala. Detalii..

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services