Cum sa schimbam limba sistemului de operare Windows 10

08/10/2018

Schimbarea limbii din interfata unui sistem de operare Windows este destul de necesara daca pe un calculator / laptop sunt mai multi utilizatori ce prefera limbi diferite sau daca cumparam un laptop din strainatate si acesta vine cu Windows(OEM).

In Romania se gasesc foarte multe sisteme Windows cu interfata in limba engleza, insa in alte tari, limba din interfata Windows va fi cea a  tarii respective. Nu prea o sa gasim in ItaliaSpaniaGermaniaFranta sau in oricare alta tara, sisteme de operare Windows in limba engleza.

Daca aveti in fata un sistem Windows instalat intr-o alta limba decat cea dorita sau inteleasa de dvs. puteti descarca si instala limbi suplimentare pe sistemul de operare. In acest fel casetele de dialog, meniurile, interfata de utilizare si setarile or sa fie afisate in limba dorita.

O sa va aratam in acest tutorial cum putem descarca si instala limba romana pe un sistem Windows 10 care e in limba engleza. In acelasi fel puteti instala limba romana si pe un Windows care are interfata in limba Germana, Italiana, Spaniola, Franceza sau oricare alta.

Descarcare si instalare limba romana pe Windows 10

In primul rand ne autentificam pe Windows 10 cu un user cu drepturi administrative (de regula acesta este utilizatorul creat la instalarea sistemului), apoi deschidem “Settings” (Windows+I) si mergem la “Time & language“.

Din “Time & language” mergem la “Region & language” si adaugam limba romana sau limba care o dorim.

HQ LEVEL presteaza servicii profesionale de service si mentenanta pentru calculatoare cu backup-ul si recuperarea datelor. Detalii…

Din panoul care se deschide, alegeti limba care doriti sa o instalati pe Windows 10. Folositi bara de “search” pentru cautare rapida

Dupa ce faceti click pe limba care doriti sa o instalati, va intoarceti in panoul “Time & Language“, selectati noua limba si click pe optiunea “Set as default“.
Atentie, ca dupa ce faceti click pe “Romana”, se va deschide o noua categorie de unde trebuie sa alegeti Romana sau Moldoveneasca.

Dupa ce setam noua limba ca implicita (default), facem click pe “Options”  apoi pe butoanele de download pentru pachetele lingvistice

Dupa finalizarea download-ului, restartam calculatorul.

HQ LEVEL presteaza servicii profesionale de service si mentenanta pentru calculatoare cu backup-ul si recuperarea datelor. Detalii…

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services