Top 5 tendinte in web design in anul 2020

06/10/2020

Tehnologia se transforma rapid, iar web design-ul nu putea fi ocolit. Indiferent ca ai nevoie de un nou website sau doresti un redesign pentru cel vechi, trebuie sa stii care sunt ultimele tendinte in web design si cum iti poti face site-ul mai atractiv pentru potentialii clienti dar si relevant in motoarele de cautare.

 1. Design Responsive & Mobile Friendly

Avand un design responsive, site-ul tau se va adapta perfect indiferent de dispozitivul de pe care este vizitat, interfata adaptandu-se perfect dimensiunilor acestuia. Acest lucrul este important in experienta de navigare a utilizatorului, deoarece poate creste semnificativ timpul petrecut de catre utilizator pe site-ul tau, influentand rata de conversie si in cele din urma vanzarile si profitul tau. Aceasta tendinta nu mai poate fi neglijata, ea fiind considerata esentiala in 2020.

2. Folosirea imaginilor in format SVG ( Grafica vectoriala scalabila)

Te-ai gandit vreodata ce se poate intampla in cazul care imaginile de pe site-ul tau isi pierd din calitate atunci cand sunt afisate la o rezolutie diferita? Daca raspunsul este da, atunci noi iti recomandam ca de acum inainte sa folosesti doar imagini vectoriale in format SVG. Fisierele de tip SVG, spre deosebire de imaginile PNG sau JPG, isi pastreaza calitatea indiferent de rezolutia sau dimensiunea ecranelor.

3. Design minimalist

Si in acest an, atentia principala a web designerilor ramane orientate catre experienta UI/UX (User Interface/User Experience). De ce ai vrea sa abordezi un stil minimalist atunci cand te gandesti la un redesign sau un web design? Avand un design minimalist, vei fi practic obligat sa ai un mesaj clar si concis si vei putea sa te concentrezi pe serviciile si ofertele tale.Un site care a abordat stilul minimalist, e mult mai usor de vizualizat si facut sa fie responsive. Navigatia utilizatorului va fi mult mai usoara deoarece intreg continutul va fi mai fluent si mai bine organizat.

4.Modul Dark

Inspirate din UI/UX designul telefoanelor mobile, modul intunecat (dark mode) a devenit noul trend in domeniul web designului. Website-urile ce au facilitatea dark mode, nu doar ca arata modern si trendy, dar sunt confortabile pentru ochii vizitatorilor tai. Temele intunecate permit economiserea energiei dispozitivelor mobile si nu numai.

5.Fundaluri simpliste si fonturile mari si bolduite
Alegerea unor fonturi mari si bolduite nu doar ca vor face ca site-ul tau sa arate mult mai bine, ci vor ajuta ajuta vizitatorii sa inteleaga pe deplin mesajul pe care vrei sa-l transmiti adaugand valoare continutului. Folosind un font potrivit, mesajul tau va fi mai bine evidentiat si va oferi personalitate brandului tau imbunantind experianta vizitatorului.

HQ LEVEL B.S. ofera servicii profesionale de web design. Afla acum care sunt etapele necesare dezvoltarii unui website

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/05/top.png