Sisteme de supraveghere cu DVR sau cu NVR ?

02/10/2020

Putem considera sistemul de supraveghere video drept un al treilea ochii care vegheaza tot timpul asupra locuintei, copiilor si vecinilor, biroului, magazinului sau a casei de marcat, a angajatilor, clientilor, depozitului, etc. cu alte cuvinte, asupra oricarei institutii sau spatiu ce necesita o supraveghere vizuala deosebita 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Dar v-ati intrebat vreodata de ce ati avea nevoie de supraveghere video ?

Talhariile, jafurile si chiar crima organizata sunt mult amplificate intr-un context economic atat de instabil si precar. Saracia si lipsurile ducand la cresterea numarului de infractori pentru ca pe de o parte se vor inmulti cei care nu vad si nu gasesc o alternativa, iar pe de alta parte “prazile” vor fi mai tentante datorita neincrederii in banci ceea ce pe multi ii va face sa isi pastreze banii si valorile acasa, astfel facandu-le mai vulnerabile si atractive ca niciodata. In articolul de astazi, ne-am propus sa explicam care este diferenta dintre un sistem de supraveghere video cu DVR (Digital Video Recorder) si un sistem cu NVR (Network Video Recorder), si cum functioneaza acestea.

Ce este un DVR ?

DVR-ul este componenta dintr-un sistem de supraveghere video care indeplineste rolul de receptare si inregistrare a semnalelor video si audio, si care faciliteaza transmiterea lor pe Internet. Majoritatea DVR-urile au un număr de 4/8/16/32 de canale video şi 1-16 canale audio. În funcție de tipul  DVR canalele video pot fi analogice, digitale (IP) sau combinate.

DVR-urile moderne au capacitatea de a fi conectate la un router iar porturile aferente pot fi accesate online. In acest mod, va puteti conecta la un IP de oriunde din lume si veti putea viziona transmisia dvr-ului in timp real cat si inregistrarile anterioare . Atat timp cat sunteti conectat la internet, imaginile pot fi accesate de pe laptop, smartphone sau tableta.

DVR-uri pot fi impartite in 2 mari categorii :

  • DVR Standalone – echipamente dedicate unui singur tip de activitate (vizualizarea si inregistrarea imaginilor preluate de la camerele video)
  • DVR Tip  PC – sunt PC-uri echipate cu o placa de achizitie a camerelor video, procesarea imaginilor se face de catre un software instalat si furnizat de producator

Ce este un NVR ?

Un NVR (Network Video Recorder) este o unitate de inregistrare construita special pentru a stoca si gestiona inregistrari de la camere IP. Camerele IP sunt camere de supraveghere care se conecteaza folosind mufe de retea RJ-45 si cablu de internet (UTP sau FTP).

Un NVR poate fi de 2 tipuri:

  • NVR cu PoE
  • NVR fara
    PoEPoE (Power over Ethernet) este o tehnologie care permite alimentarea camerelor de supraveghere IP prin acelasi cablu UTP prin care se transmit si imaginile.NVR-ul a fost lansat pentru a putea reda imagini de inalta rezolutie, provenite de la camere IP full HD. Pe masura ce tehnologia a evoluat, rezolutia suportata a ajuns sa depaseasca 4K, ajungand pana la 12MP. Totodata trebuie precizat ca noile inregistratoare lansate pe piata suporta inregistrare hibrida, in sensul ca pot inregistra atat camere HD analogice, cat si camere IP. Poate fi o solutie viabila pentru cazurile in care aveti deja montate camere supraveghere analogice, dar doriti extinderea sistemului cu alte camere, de data aceasta IP.

Care este diferenta dintre un sistem cu DVR si un sistem cu  NVR ? Ce sa aleg ?

Ambele indeplinesc aceeasi funcție, dar difera in ceea ce priveste modul si tipul de camere utilizate. Intelegerea diferentei dintre DVR și NVR este esentiala atunci cand se evalueaza sistemele de securitate. Cea mai mare diferenta intre NVR si DVR sunt camerele si cablurile pe care le folosesc. In timp ce inregistrarile unui DVR vin din fluxurile analogice furnizate de camerele analogice, NVR-ul inregistreaza fluxuri video care au fost deja codate de catre camerele de luat vederi .  Acest lucru va fi efectuat in mod tipic in format MPEG- 4 sau H.264, formate care s-au bucurat de adoptare pe scara larga în industria CCTV.

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/10/undraw_video_files_fu10.png

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services