Televiziunea prin cablu, sau CATV, este un sistem de difuzare programelor TV, radio FM, cu ajutorul semnalelor de radio-frecvenţă, transmise spre aparatele de recepţie prin intermediul unei reţele fixe realizată cu fibră optică oricu cablu coaxial.  O retea CATV este formata dintr-un terminal principal siFDM ( frequency-division multiplexing), care este amplificat si distribuit de ctre reteau de calbu.

Din punct de vedere tehnic, o reţea CATV presupune distribuirea unui număr de canale de televiziune într-o locaţie , spre abonaţii unei comunităţi, prin intermediul unei reţele ramificate realizată cu fibre optice şi/sau cu cabluri coaxiale.

CATV a fost creat ca un mediu unidirecţional pentru transmiterea programelor TV unui numar maxim de abonati, la cel mai mic cost posibil. Difuzarea televiziunii analogice prin cablu este realizata printr-o transmisie de banda larga.

https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/04/cctv.jpeg

O retea CATV moderna este compusa din:

  • Reteaua centrala. (asiugra receptia si procesarea semnalelor analogice si digitale ce urmeaza a fi impachetate si transmise catre consumator, aceste echipamente pot fi antene pentru receptie analogica a programelor de televiziune si radio emise terestru si antene DVB pentru receptia pachetelor de programe emise terestru in format digital. si receptoare satelit)
  • Reteaua primara de distributie (cunoscuta sub numele de backbone  asigura transportul pachetului de semnale si servicii in teritoriu, fiind realizata prin fibra optica)
  • Reteaua secundara de distributie catre abonati (asigura transportul intre reteaua primara si utilizator,l aceasta retea este structurata pe cabluri coaxiale si UTP, avand ca elemente active amplificatoare de linie cu banda larga si cale de intoarcere)
https://hqlevel.ro/wp-content/uploads/2020/03/undraw_security_o890-1280x980.png
  • Reteaua de abonat asigura distributia semnalelor si serviciilor la nivelul utilizatorului, alaturi de echipamente ce permit utilizatorului accesarea pachetului de servicii platit

CCTV sau Closed-circuit television se refera la folosirea unor camere video ce transmit semnalul catre un loc specific intr-o circuit inchis, fara a permite accesul din exteriorul sistemului.

Suntem aici. Contacteaza-ne.

Ne puteti gasi la sediile noastre din Timisoara si Bucuresti, sau ne puteti contacta pe e-mail sau telefonic.
Timisoara
Sf. Ap. Petru si Pavel nr. 29/C
Lu-VI 8:00-17:00

Bucuresti
Barlea nr.5-13, Sector 5
Lu-VI 8:00-17:00
Servicii IT
Telefon: 0740 227 701
Email: office@hqlevel.ro
Servicii HVAC
Telefon: 0727 798 562
Email: contact@aer-vest.ro
bt_bb_google_maps_coverage_image

 Copyright HQ Level Business Services